Het Verhaal

Van klein naar het grote werk.

Mijn reis in de brouwwereld is een aantal jaar geleden begonnen met een kant en klaar brouwpakket. Thuis in de keuken in een grote pan werd het eerste biertje gebrouwen.


Hier door is mijn interesse in het brouwproces en de liefde voor speciaalbier gegroeid. Al snel kocht ik een grote ketel om het volume van de batches te kunnen vergroten. In deze ketel brouwde ik Tripels, Quadruppels en Imperal Stouts .

De smaak en kwaliteit van het bier had een stijgende lijn en dat hoorde ik regelmatig terug van vrienden en bekenden die graag mijn zelf gebrouwen bier kwamen proeven.
De upgrade naar een vol automatische ketel, een moutwals en een RVS vergistingsvat was daarom al snel gemaakt. Ook de reacties op het bier van familie en vrienden had een stijgende lijn en steeds vaker kwam de vraag; waarom ga je er niet iets mee doen?

Wegdromend om mijn eigen bier te zien staan bij slijters en horecagelegenheden gaat het grote avontuur nu echt beginnen . Met behulp van brouwvrienden die deze stap ook afgelopen tijd hebben gezet is Brouwerij Vuurtje officieel begonnen in oktober 2020. Sinds februari 2021 is mijn bier verkrijgbaar bij diverse slijterijen en horeca vermeld onder het kopje verkoop punten.

Patrick Vuurens
Brouwerij Vuurtje